دیزل ژنراتورهای نماماد پاسارگاد

لطفا برند مورد نظر خود را انتخاب نمایید تا مدل های آن برند برای شما نمایش داده شوند .

cummins

نمایش مدل ها

doosan

نمایش مدل ها

MTU

نمایش مدل ها

Perkins

نمایش مدل ها

volvo

نمایش مدل ها

lovol

نمایش مدل ها

man

نمایش مدل ها

IVECO FPT

نمایش مدل ها

دیزل ژنراتور چیست؟ diesel generator

در تعریف ساده می توان گفت که دیزل ژنراتور  (diesel-generator ) ماشینی است که از ترکیب ژنراتور برق و موتور دیزلی به دست می آید. ژنراتور برق به ماشینی گفته می شود که از طریق القای الکترومغناطیسی موجب تبدیل انرژی مکانیکی به انرژی الکتریکی می شود. حال اگر چنین ماشینی برای تولید برق از سوخت دیزل یا گازوئیل استفاده کند؛ دیزل ژنراتور نام می گیرد.

برای اطلاعات کاملتر می توانید همین مقاله را تا آخر بخوانید . و همچنین اطلاعات تکمیلی را در سایت ویکی پدیا به لینک : دیزل ژنراتور مطالعه نمایید.

عکس دیزل ژنراتور

البته باید بگوییم که دیزل ژنراتورها اجزای دیگری هم دارند که از جمله این اجزا می توان موارد زیر اشاره کرد:

  • شاسی
  • اطاقک پوشاننده
  • عایق های صدا
  • سیستم های کنترل
  • قطع کننده های اضطراری مدار
  • سیستم مولد گرما
  • سیستم استارت اتومات و دینام

کاربرد دیزل ژنراتور

ممکن است برخی افراد سوال کنند که با وجود نیروگاه ها و شبکه برق سراسری پس چه نیازی به دیزل ژنراتور داریم؟ در پاسخ باید گفت دیزل ژنراتور در مناطقی مورد استفاده قرار می گیرد که به برق دسترسی وجود ندارد. اما علاوه بر آن از دیزل ژنراتور به عنوان منبع برق اضطراری در زمان قطعی برق هم کمک گرفته می شود.

خصوصا در مجتمع هایی که جریان برق اهمیت فراوانی دارد؛ به عنوان مثال در مرغداری ها و یا مراکز پرورش ماهی قطعی برق می تواند منجر به مرگ مرغ ها و ماهی ها شود. در کارخانه ها نیز ضروری است که جریان برق هیچ گاه دچار قطعی نشود چرا که در صورت قطعی اتفاقاتی همچون توقف خط تولید یا آسیب دیدن ماشین آلات و… رخ خواهد داد. بیمارستان ها ،ساختمان های اداری تجاری ، فرودگاه ها ، فروشگاه های زنجیره ای و… از جمله سایر مجتمع هایی هستند که جریان برق بدون هیچ گونه قطعی در آن ها لازم است.

بنابراین لزوم وجود دیزل ژنراتور به عنوان منبع برق اضطراری روشن می شود.

به این طریق هنگام قطعی برق مشکلاتی از قبیل از کار افتادن آسانسورها ، از کار افتادن سیستم گرمایش و سرمایش ، از کار افتادن درب های اتوماتیک ،از کار افتادن سیستم اتش نشانی و … ایجاد نخواهد شد.

کاربرد دیزل ژنراتور

تصور کنید یکساعت برق بیمارستانی قطع شود

چه اتفاقات ناخوشایندی پیش می آیند؟

چند نفر زندگی خود را از دست خواهند داد؟

اینجا است  اهمیت واقعی  و کاربرد یک دیزل ژنراتور ..

چرا دیزل ژنراتور؟

دیزل ژنراتور تنها ژنراتوری نیست که می تواند به عنوان منبع برق اضطراری در زمان قطعی برق و یا برای تولید برق در مناطقی که به شبکه برق متصل نیستند؛ مورد استفاده قرار گیرد. در حقیقت ژنراتورهای دیگری هم وجود دارند که با توجه به نوع سوخت مصرفی دسته بندی می شوند. این ژنراتورها عبارت اند از ژنراتور گازی و ژنراتور بنزینی (موتور برق بنزینی).

انواع مولدها

به طور کلی چهار نوع مولد وجود دارد که بسته به نوع استفاده یکی از آن ها می تواند انتخاب شود. این چهار نوع عبارت اند از:

مولد اضطراری:

این نوع مولد به عنوان جایگزین در هنگام قطعی برق استفاده می شود و بنابراین واضح است که ممکن است تنها به مدت چند ساعت در هر ماه کار کند. لذا هنگامی که چنین ژنراتوری شروع به فعالیت می کند ممکن است با شرایط ویژه ای کار کند مانند ۱۰٪ بار اضافه که در طی زمان فعالیت ممکن است منظور شود.

مولد پایه:

در مکان هایی مانند کمپ ها یا نمایشگاه ها و… که تنها برای مدت محدودی به برق نیاز است از مولد پایه استفاده می شود. به طور معمول پیک تقاضای۱۰۰٪ رتبه اولیه ekW را با ۱۰٪ ظرفیت بار اضافی برای استفاده در موقعیت های ضروری برای ماکزیمم یک ساعت در ۱۲ ساعت را دارا می باشد. ۱۰٪ ظرفیت اضافه بار تنها در زمان محدودی در دسترس است.

مولد دائم:

مولدهای دائم قابل استفاده در نیروگاه ها و یا شرایطی که به برق سراسری نیاز است هستند.

این مولدها می توانند برای فراهم کردن توان پیوسته برای یک بار ثابت تا رتبه کامل خروجی برای زمان های نامحدود مورد استفاده قرار گیرند. در مولدهای دائم قابلیت جانشین شدن اضافه بار برای این رتبه وجود ندارد.

مولد چند منظوره:

یکی دیگر از انواع مولد نوع چند منظوره آن است که ممکن است برای اهداف مختلفی طراحی شده و مورد استفاده قرار گیرد. البته پیشنهاد می شود برای کاربردهایی که رویکرد اقتصادی دارند از این نوع مولدها استفاده نشود و بسته به نوع استفاده به سراغ سایر انواع مولد رفت.

به عنوان مثال مولد دائم لازم نیست دارای تابلوی کنترل وصل خودکار در زمان قطع برق شهر باشد. اما به هر صورت معمولا یک فرض معمول این است که اگر یک مولد در حالت اضطراری ۱۰۰۰ کیلووات باشد، در حالت پایه و دائم به ۸۵۰ و ۸۰۰ کیلووات اکتفا شود.

معمولاً نحوه باردهی مولد در دفترچه مشخصات مولدها وجود دارد.

نحوه انتخاب دیزل ژنراتور

در انتخاب دیزل ژنراتور باید دقت و توجه زیادی به خرج داد چرا که انتخاب یک دیزل ژنراتور نامناسب می تواند خسارات فراوانی به همراه داشته باشد. اولین نکته ای که در اینجا باید مد نظر قرار داد T یا همان میزان توان ظاهری دستگاه است. دیزل ژنراتورهای مورد استفاده در منازل یا شرکت های کوچک و… رنج قدرتی بین ۱ تا ۲۰ کیلو ولت آمپر(kVA) دارند.

می توان از دیزل ژنراتورهایی با رنج قدرتی تا ۲۵۰ kVA برای تامین برق مورد نیاز به صورت مستمر و یا در زمان اوج مصرف استفاده کرد. این دیزل ژنراتورهای حتی می توانند هنگم کمبود ژنراتورهای بزرگتر مورد استفاده واقع شوند.

رنج قدرتی دیزل ژنراتورهای مخصوص مجتمع های بزرگ تر و کارخانه ها تا ۲۰۰۰ kVA است. در ایستگاه های کوچک تولید برق هم می توان از دیزل ژنراتور استفاده کرد اما به این صورت که از چند ژنراتور ۵ مگاوات استفاده می شود.

علاوه بر میزان توان ظاهری باید به میزان توان کیلووات دستگاه هم توجه کرد.
در اینجا باید میزان وات شروع و در حال اجرای دیزل ژنراتور را هم محاسبه کرد.نحوه محاسبه و یکاهای مربوط به صورت زیر است:

For resistive load: Wattage = amperes x volts
For reactive load: Wattage = (amperes x volts) x load factor

نقش دیزل ژنراتور در صنعت برق

دیزل ژنراتور نقش بسیار مهم و پر رنگی در صنعت برق ایفا می کند به صورتی که تقریبا تمامی نیروگاه های هسته ای در آمریکا از دیزل ژنراتور به عنوان منبع برق اضطراری بهره می برند و در نیروگاه های بزرگ معمولا حداقل یک دیزل ژنراتور وجود دارد. البته در مورد نیروگاه های ذغال سنگ وضعیت این چنین نیست. تأسیسات Hydro Generation یکی دیگر از مواردی است که استفاده گسترده ای از دیزل ژنراتور می کند. همچنین در بسیاری از نقاط جهان برای برق رسانی از نیروگاه های دیزلی استفاده می شود. به عنوان مثال یکی از این نقاط آلاسکا است که در آنجا مولفه اصلی در تولید برق نیروگاه دیزلی می باشد.

انواع برندهای دیزل ژنراتور

شرکت ولوو پنتا که یکی از قدیمی ترین و معتبرترین شرکت های سوئیسی است؛ در میان محصولات متفاوت موتور دیزلی هم تولید می کند. موتورهای تولیدی این شرکت رنج قدرتی بین ۸۰ تا ۷۰۰ kVA دارند که چنین رنج قدرتی برای استفاده در محیط های نیمه صنعتی و صنعتی بسیار مناسب است.

کامینز نام یکی دیگر از شرکت های بسیار معتبر است که در آمریکا واقع شده و علاوه بر محصولاتی از قبیل سوخت رسان انژکتور، فیلتراسیون، سامانه های کنترل قدرت و… دیزل ژنراتور هم تولید می کند. دیزل ژنراتورهای تولید شده در این شرکت رنج قدرتی بین ۱۰ تا ۳۰۰۰ kVA دارند؛ بنابراین دیزل ژنراتورهای این شرکت برای استفاده از محیط های کاملا صنعتی پیشنهاد می شوند. جالب است بدانید تعداد نمایندگی های این شرکت در جهان بسیار زیاد است و حتی به ۶۰۰۰ عدد می رسد. یکی از این نمایندگی ها نیز در ایران واقع است. دیزل ژنراتورهای برند کامینز مزایای فراوانی به مشتریان ارائه می دهند. به عنوان مثال نسبت تراکم در این موتورها بسیار بالاست و آلودگی تولیدی در آن ها نیز نسبت به سایرین پایین تر است. همچنین این دیزل ژنراتورها نیازی به کاربراتور ندارند.

  • یکی از زیر مجموعه های شرکت کامینز استمفورد نام دارد که به تولید آلترناتور یا همان ژنراتور تک می پردازد. بنابراین افرادی که تمایل به خرید آلترناتور دارند می توانند به سراغ این برند بروند.
  • در صورتی که تمایل به خرید آلترناتور دارید اما قیمت آلترناتورهای شرکت استمفورد برایتان بالاست؛ می توانید به سراغ شرکت مکالته بروید. این شرکت آلترناتورهایی با کیفیت مناسب اما قیمت پایین تر ارائه می دهد.

شرکت پرکینز یکی دیگر از شرکت های تولید کننده دیزل ژنراتور است که نام خود را از موسسش یعنی فرانک پرکینز می گیرد. این شرکت در حقیقت مخترع دیزل ژنراتورهای با دور بالا می باشد که دور بالا در آن ها تاثیر به سزایی در بالا رفتن بازده دارد. رنج قدرتی دیزل ژنراتورهای تولید شده در شرکت پرکینز بین ۱۰ تا ۲۰۰۰ kVA است.